Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla zima

Snijeg u većini zemlje, na cestama proglašeni zimski uvjeti

Snijeg zabijelio Varaždin (1)
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
1/18
28.10.2012.
u 08:15

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 0 do 6, na sjevernom Jadranu 6 do 12, a u Dalmaciji od 15 do 20°C.

Zimsko računanje vremena donijelo je i prve pahulje snijega koji je noćas počeo padati u većem dijelu kontinentalne Hrvatske. Rekorder je Bednja gdje je palo čak 14 cm snijega. Odmah iza je Parg-Čabar sa 12 cm te Risnjak sa 9 cm napadalog snijega. Na Sljemenu i u Krapini je palo 4 cm, a u Varaždinu 3 cm novog snijega. U Ogulinu je palo znatno manje nego u Hrvatskom zagorju, odnosno 1 cm snijega.

Nevrijeme je pak diljem Hrvatske zatvorilo ceste i prekinulo promet. Zbog olujnog vjetra vrijedila je zabrana je prometa za sve skupine vozila na dionici autoceste A 6 između čvorova Delnice-Kikovica, u oba smjera.

Od 14 sati ponovno su proglašeni zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice. Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostali moraju imati zimsku opremu.

Autocestom A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča, i dionicom Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Senja smiju voziti samo osobna vozila.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za prvu skupinu vozila- autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionici Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno još i za dostavna i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostrom (I. i II. skupina), javlja HAK.

Zimski uvjeti na snazi su na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo, te na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru i riječkom zaleđu.

>>Rijeka: Zbog nevremena vatrogasci imali 30-ak intervencija

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije na riječkom području i katamarani Split-Vis, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split- Bol-Jelsa i Split-Hvar-Korčula.

Snijeg osim u središnjoj Hrvatskoj pada i u gorskim dijelovima, dok u većini zemlje pada kiša.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda poručuju kako se danas očekuje pretežno oblačno, vjetrovito i hladno vrijeme. Mjestimice će biti kiše, u gorskim predjelima snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a snijega će ponegdje bitii u nizinama.

Puhat će umjeren, u početku i jak sjeverac, na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima, na južnom jak jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 0 do 6, na sjevernom Jadranu 6 do 12, a u Dalmaciji od 15 do 20°C.

Ako imate fotografije ili snimke snijega i nevremena pošaljite nam na dojavi@vecernji.net ili ih postavite na našu Facebook stranicu.

Komentara 16

ME
merdevina
09:16 28.10.2012.

"Došel vrag po svoje" :(

TH
thismeanswar
09:36 28.10.2012.

Zima je moje najradosnije doba. Uzivajte i vi!

HN
Heroj našeg doba
09:09 28.10.2012.

juuuupiiiiiiii ..... idemo na sanjkanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije